
Du behöver:
10 färska dadlar
3 ägg
0,5 dl kokosolja
1 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader och ha bakplåtspapper i en liten ugnsform (form spelar ingen roll.
2. Kärna ur dadlarna och mixa med äggen och kokosoljan (jag använder en mixer men går minst lika bra med en mixerstav eller liknande alternativ)
3. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt i en liten bunke.
4. Mixa ner det torra med dadelblandningen tills det blir en smet.
5. Häll i smeten i formen och bre ut till en jämn yta, grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
6. Låt kakan svalna ett par minuter i formen lyft sedan ur den och låt svalna.
7. Dags att servera! Jag tog vaniljgrädde och färska blåbär, men du kanske vill ha kokosgrädde och hallon? Valet är fritt denna är så god så den lyfter upp allt :)

