Bjud någon du tycker om

publicerat i I köket;
Idag delar jag med mig av bästa receptet, gör en god frukost/brunch imorgon, det är du värd!

Detta behöver du:
25 gram jäst
5 dl vatten
1 msk salt
2 msk flytande honung
12-13 dl vetemjöl
 
Äggvita till pensling
Ev. Sesamfrön eller liknande 
 
Gör såhär:
1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt och honung, rör om
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta degen i maskin eller för hand i ca 5 minuter. Den ska vara stum.
3. Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i ca 50 minuter.
4. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 12 bitar.
5. Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett ganska stort hål i mitten med hjälp av pekfingret. Snurra ringen så att den blir jämn runt fingret (som en rockring).
6. Jäs ringarna under bakduk, på en plåt med bakplåtspapper i cirka 45 minuter.
7. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull.
8. Koka ett par ringar i taget, 1–2 minuter på varje sida.
9. Låt ringarna torka på en kökshandduk och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.
10. Pensla dem med uppvispad äggvita. (och strö ev. på sesamfrön eller vad du föredrar)
11. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Efter att man kokat dom och ska pensla så är dom dels lite geggiga att ta i, och väldigt skrynkliga (och får jag säga, nästan lite fula?)

Förslag på fyllning till din godbit:
1. Creme cheese och tomat
2. Smör, ost (&skinka/kalkon)
3. Creme cheese och lax
4. Stekt ägg, smält ost och någon bacon skiva

Detta är mina favoriter, men du kanske hittar din egen, Enjoy!

Kommentera inlägget här :