
Så i fredags blev det hemgjorda kycklingburgare med egen klyftpotatis.
Du behöver (för 6 st burgare):
800 gram kycklingfärs
6 st bröd, vi föredrar Friscobröden
12 små ostskivor eller 6 större
1 rödlök
Salladsblad
Tomat
Salt och svartpeppar + grillkrydda
Potatis, jag behåller alltid skalet
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader och skölj potatisen, skär den i klyftor och lägg i en oljad ugnsform, salta och ha på grillkrydda. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
2. Skär alla grönsaker och hyvla osten så allt sånt är klart.
3. Forma burgarna med färsen och salta o peppra dem - snåla inte med kryddorna.
4. Stek kycklingburgarna på medelhög värme ett par minuter på varje sida.
5. Duka bordet med allt möjligt - rekommenderar lite bbq sås och njut!
